Laatu
Extra Virgin Olive Oil Quality
STEP 1
Kaikki alkaa tästä
Maanviljelijät keräävät kypsyneet oliivit oliivipuista varovasti ja huolellisesti. Tämän jälkeen he kuljettavat keräämänsä oliivit suoraan lähimpään öljymyllyyn.
STEP 2
Maalta myllyyn
Myllyissä oliivit puristetaan käyttämällä kylmäpuristusmenetelmää, jonka avulla saadaan erityyppisiä oliiviöljyjä.
STEP 3
Parhaat näytteet
Bertollille lähetetään oliiviöljynäytteitä kaikkialta maailmasta.
Teemme erilaisia testejä laboratorioissamme voidaksemme valita kaikkein korkealaatuisimmat öljyt: laboratorioissa arvioidaan öljyjen fysikaalisia ja kemiallisia ominaisuuksia ja omat maistajamme mittaavat eri öljyjen aistiominaisuuksia.
Prosessi on pitkä, mutta korkealaatuisen oliiviöljybrändin ylläpitämisen ei kuulukaan olla helppoa.
STEP 4
Tervetuloa Bertollin tehtaaseen
Kun tuotteet on valittu näytteiden perusteella, öljy kuljetetaan Bertollin tehtaisiin.
Kun öljykuorma saapuu tehtaalle, mittaamme vielä öljyn fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet ”pikatestillä” varmistaaksemme, että toimitettu oliiviöljy vastaa aiemmin valitsemaamme näytettä.
STEP 5
Raaka-ainevaatimukset
Siirrämme oliiviöljyn kuorma-autoista omiin säiliöihimme, kun tuote on läpäissyt kaikki testit. Tässä vaiheessa otamme vielä lopullisen näytteen tarkempaa analyysia varten.
STEP 6
Resepti
Seuraavaksi on vuorossa keskeinen osa prosessiamme: sekoittaminen. Master Blender eli sekoitusmestari valmistaa erilaisista öljyistä sekoittamalla korkealaatuisia, aromikkaita ja vivahteikkaita oliiviöljyjä jokaiseen makuun.
Sekoituksen jälkeen Bertollin ammattimaistajat analysoivat oliiviöljyn laadun ja aistinvaraiset ominaisuudet.
STEP 7
Prosessi pullossa
Lopuksi koko pitkä prosessi huipentuu oliiviöljyn pullotukseen. Oliiviöljymme on vihdoin valmis kuljetettavaksi kauppoihin ja sieltä kuluttajien koteihin.
Muutama pullo jokaisesta tuotantoerästä jää meille, jotta voimme analysoida tuotteita koko niiden elinkaaren ajan.
STEP 8
Näytteiden otto kaupan hyllyltä
Otamme näytteitä myös kauppoihin kuljetetuista pulloista, jotta voimme analysoida oliiviöljymme luonnollista kehitystä koko sen varastointiajan.
STEP 9
Tiesitkö, että...?
– Laboratoriomme ovat KOK:n tunnustamia
– Bertollin tehtailla on seuraavat sertifikaatit: ISO 9001, BRCS, IFS, KOSHER ja CERTIFICATE OF ECOLOGICAL PACKAGING.
– Kaikkien tehtaiden on läpäistävä yhteensä kuusi sisäistä tarkastusta ja noin 12 ulkoista tarkastusta joka vuosi.